Интериорните врати са важна част от цялостния облик на дома Ви и оказват значително влияние върху неговата вътрешна “привлекателност”. Въпреки че често пъти интериорните врати се възприемат само като част от фона на дома, замяната на интериорните врати не само помага за цялостния облик на пространството, но предлага и други предимства.

1. Причини за подмяна на интериорните врати

Първо, помислете дали да замените или да подобрите интериорните си врати в случай, че те са различни типове и цветове. Ако вратите в една и също помещение на дома – кухня, хол, спалня, мазе – не съвпадат, то цялото пространство губи цялостност.

Заслужава си да се заменят и интериорни врати, които са повредени или са разместени спрямо касата на вратата. Кухите вратите са особено уязвими от повреди при бутане и подритвания. Малките повреди на вратите от масивна дървесина могат да бъдат коригирани по-лесно чрез шлифоване и след това да се оцветят или боядисат отново, но те са по-тежки врати и са по-склонни да излязат от подравняването спрямо касата на вратата. Дървена врата, която не се затваря правилно и има значителни щети по нея, може да бъде използвана другаде в дома или повторно сглобена и преправена от дърводелец.

2. Видове интериорни врати

трафик профилна снимкаИма голям брой видове интериорни врати, от които да избирате, включително:

Всеки тип интериорна врата предлага свои собствени предимства. Вратите от твърда дървесина, например, са отличен избор, ако искате да спрете предаването на звука от стая в стая. Пожароустойчивите врати могат да предложат до половин час защита в случай на пожар в дома и са чудесен избор за спални. Джобните врати се плъзгат по стените, вместо да се люлеят на панти, и са добър избор за по-малко пространство.

3. Промяна на облицовка на интериорна врата

Един лесен начин да се актуализира външния вид на интериорната врата без да се замени цялата врата е да се смени облицовката на вратата. Премахването и подмяната на облицовката на врати обикновено може да се направи в рамките на един следобед.

Съществуват много типове облицовки. Можете също така да намерите декоративни ъглови блокове или прегради, които да отговарят на вашите вкусове – просто се уверете, че те съответстват на останалата част от вашата облицовка и интериорен дизайн на помещението.

4. Подмяна на вътрешните врати

Ако решите да замените някои или всички съществуващи интериорни врати, ще откриете, че идват в две разновидности: предварително закачени за касата или самостоятелни врати. При предварително закачените врати отворът в стената е направен така, че да помещава вратата и касата заедно. Самостоятелните врати врати са изработени така, че да се поберат в каса, която вече е поставена в стената.

5. Наемане на изпълнител за инсталиране на интериорни врати

Въпреки че е възможно сами да монтирате интериорните врати в дома си, често по-добрият вариант е да се възползвате от услугите на монтажник от фирмата, от която сте поръчали интериорните врати или да намерите друг майстор за тази цел. Не само те могат да свършат работата по-бързо и с много по-малък шанс за грешки, те често могат да препоръчат какъв тип интериорни врати са най-подходящи за Вашия дом.

Този увбсайт използва бисквитки. Продължавайки напред, Вие се съгласявате с това.